Lezing Guasha op 28 april 2006 (de Rondweg Eindhoven)
Op uitnodiging van stichting "Pelita" presenteerde Harris Sleegers van Praktijk Santai alle ins en outs van de nog vrij onbekende Guasha-therapie. Voor de belangstellenden op die dag beter bekend als "Kerik"
Na een presentatie van ongeveer 1 uur en de vragen waren er ook nog een 2 tal demonstraties. Een geslaagde dag! Zie voor een foto-impressie onder lees verder...
01-05-2006 15:22

Artikel in Eindhovens Dagblad
PRAKTIJK VOOR OOSTERSE GUASHA-THERAPIE IN HELMOND
’Zichtbaar maken wat mensen mankeren’
Door CARIN BEENEN
Donderdag 3 november 2005 - Onlangs is in Helmond een praktijk voor guasha-therapie geopend. Voor zover eigenaar Harris Sleegers weet is het de enige in Zuid-Nederland waarbij de therapeut de guasha-opleiding voor gevorderden heeft gevolgd aan het MeiHan Instituut in Amsterdam. Deze nog vrij onbekende, oosterse therapie zit nog in het ’alternatieve circuit’, erkent Sleegers. Hij heeft tevergeefs geprobeerd huisartsen er warm voor te laten lopen. Maar er zijn patiënten genoeg die er wel enthousiast over zijn.
06-11-2005 15:19

Dagelijks voeten wassen: nog belangrijker dan gezicht reinigen.
Wat een trouwe dienst verlenen onze voeten ons toch. We vinden het vanzelfsprekend dat ze de hele dag door ons volle gewicht dragen en ons brengen waarheen wij wensen te gaan. Maar onze voeten doen nog meer dan dat, ze hebben ook een uitscheidende taak. Ze verdienen daarom om meer dan één reden een dagelijkse reiniging.
Ik ken geen mensen die van zweetvoeten houden. Meestal vindt men ze hinderlijk en wil men er iets tegen doen. En als men dat niet juist doet maar met agressieve middelen, kan dit ernstige gevolgen hebben.
21-08-2005 23:13

Tips voor een betere spijsvertering:
1. Neem de tijd om rustig te eten. Haast je niet, eet op je gemak !!

2. Kauw je eten goed. We slikken veel te vlug ons eten door. Geniet ten volle van elke hap. Door intensief te kauwen wordt het voedsel beter ingespeekseld. De vertering begint overigens al in de mond. Beter ”voorverteerd” voedsel ontlast de maag en darmen.
Goed gekauwd is half verteerd !
21-08-2005 22:46

De zes fasen van het ziekteproces
Reckeweg ziet ziekte als een reactieproces, waar homotoxinen (gifstoffen, afvalstoffen) bepaalde symptomen kunnen oproepen, zoals bijvoorbeeld ontstekingen.
De afweerstrijd dat het lichaam tegen de homotoxine levert en de poging om een reeds ondergane homotoxinebeschadinging ongedaan te maken, speelt zich op zes verschillende achtereenvolgende niveaus af.
01-08-2005 00:45

Sesamzaad: voortreffelijk voor de lever.
Steeds weer houdt het levervraagstuk de gemoederen bezig, vooral omdat ons huidige haastige en enerverende bestaan met zijn vele schadelijke invloeden zulke hoge eisen stelt aan dit belangrijke orgaan. Het is daarom goed zo nu en dan weer een aan eenvoudige hulpmiddelen herinnerd te worden. Eén daarvan treft men aan in Sesamzaad.
24-07-2005 22:26

Geen rabarber voor patiënten met nierstenen
Natuurlijk heeft het eten van rabarber veel voordelen. Het gehalte aan vitaminen en zuren alsook de verschillende mineralen zijn waardevol. Het grote nadeel echter is dat deze groente, vooral bij mensen met aanleg voor nierstenen, een zeer ongunstige uitwerking op de nieren kan hebben. Men moet daarom voorzichtig zijn met rabarber.
24-07-2005 21:20