naar boven

Natuurlijk helen

Shiatsu is een tak van de traditionele oosterse geneeskunde en is ontstaan uit spontane, natuurlijke, intuïtieve handelingen van mensen. Omstreeks de zesde eeuw na Chr. bereikte de Chinese cultuur en beschaving Korea en Japan. In Japan is Shiatsu verder ontwikkeld en vastgelegd als een traditionele geneeskunde.

Shiatsu is een hedendaagse toepassing van deze traditionele principes. De behandelingswijze is meer geëvolueerd met de menselijke levenswijze: zo is Shiatsu een nuttig en effectief werktuig gebleven.

   
de behandeling
 

Het staat vast dat Shiatsu de werking van het zenuwstelsel reguleert, de weerstand van het lichaam tegen ziekten verhoogt, de bloedcirculatie verbetert en zo de weefsels reinigt en het lichaam versoepelt. De shiatsubehandeling bevordert de natuurlijke energiestroom in het lichaam.

De positieve effecten van een shiatsubehandeling hangen echter in belangrijke mate af van de zelfgenezende capaciteit van de patiënt.

Japanse Drukpuntmassaqe

Shiatsu, wat letterlijk "vingerdruk" betekent, is een Japanse drukpunt- behandeling.
Door de druk beïnvloedt men de lichaamsenergie, die zich bevindt in een netwerk van energetische kanalen door geheel ons lichaam.
Deze energetische kanalen worden ook wel meridianen genoemd. Ieder van deze meridianen is energetisch verbonden met een van de organen van ons lichaam.
Zolang de energie in onze organen c.q. in geheel ons lichaam in evenwicht is, is er niets aan de hand. Maar als er zich een onevenwichtige toestand ontwikkelt ontstaan er pijnen, stijfheid in of verlies aan beweeglijkheid, en ziekten.
Door de druk die gegeven wordt tijdens een shiatsu-behandeling wordt ons autonoom zenuwstelsel beïnvloedt. Als de druk bepaalde tijd wordt aangehouden zal de weerstand (spanning) van het lichaam verminderen en ontspanning ontstaat, waardoor de lichaamsenergie vrijer gaat stromen.
Hierdoor worden overschotten van energie op een bepaalde plek of in een bepaalde meridiaan aangezet zich op te lossen en plaatsen waar niet genoeg aanwezig is worden aangevuld.
Het lichaam wordt weer in evenwicht gebracht en vernieuwd en kan beginnen zich te herstellen.

 

 

Shiatsu kan helpen bij:

Klachten tengevolge van stress

Nek- en Schouderproblemen

Rugklachten

Hoofdpijnen en migraine

Spijsverteringsklachten

Slapeloosheid

Circulatiestoornissen

En nog vele andere klachten

Maar men kan een Shiatsu­ behandeling ook nemen uit preventieve zorg of gewoon ter ontspanning.

Door middel van Shiatsu, eventueel aangevuld met therapeutische oefeningen, juiste ademhalingstechnieken en voedingsadviezen tracht men de energiebalans van de mens weer in evenwicht te brengen waardoor het lichaam zich kan herstellen.

De Behandeling

Tijdens een Shiatsubehandeling ligt men meestal op een futon (een katoenen matras) op de grond. Daarbij kan men het beste comfortabele, losse kleding dragen. Men ervaart de behandeling gewoonlijk als prettig en ontspannend. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Er kan verder advies worden gegeven met betrekking tot eetgewoontes of lichaamsoefening, soms kunnen ondersteunende therapieën worden aanbevolen, of u krijgt aanwijzingen of tips om uw leefgewoonten te veranderen. Het staat van tevoren niet vast hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Dit hangt af van factoren als hoe lang de klacht al bestaat en hoe u reageert op Shiatsu. Na ongeveer 6 behandelingen wordt bekeken in hoeverre u baat heeft gevonden bij Shiatsu en worden eventuele verdere behandelingen afgesproken.

   
de behandeling
 

 

tarieven
Helmond
intake en eerste
behandeling
ongeveer 1,5 uur
€.40,--
vervolg
behandeling
ongeveer 50 minuten
€.28,--