naar boven

Guasha Therapie

Guasha is een Chinese therapie welke al enkele duizenden jaren oud is. Het woord "Gua" betekent zoveel als "schrapen", en "Sha" betekent zoveel als "zandkorrels" (de rode vlekjes).

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plaatsen begint de therapeut dan met een speciale schraper te "schrapen", de schraper (bao yü ) is vervaardigd uit jade, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.
Hoe lang het precies duurt, hangt af van de gezondheidstoestand van het lichaam. Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt.

Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting en het lichaam voert die gifstoffen vervolgens af. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken.

   
behandeling
 

 

De spectaculaire resultaten van Guasha worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. Guasha omvat en vervangt daardoor massage, bindweefsel-, reflex- en periostbehandelingen, acupunctuur, moxa, lymfedrainage, zuurstoftherapie etc., alles in een therapie.

guasha-behandeling
  klik op "play" om de film te starten

Toepassingen

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden gaat van eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie en life-extension van rheuma, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, verteringsstoornissen, astma, allergiëen, candida, slapeloosheid, stofwisselings-stoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte en nog veel meer. Guasha kan worden toegepast bij meer dan vierhonderd verschillende kwalen.

 


na behandeling van een chronisch stofwisselings-probleem

 

Een guasha-behandeling duurt ongeveer 45 minuten. De eerste keer wordt voorafgegaan met een inleidend gesprek, waarin de klachten van de patiënt worden besproken, enkele onderzoeken en uitleg hoe de methode werkt. Soms worden er ook aanvullende adviezen gegeven, zoals dieet en/of ontgifting.. Per klacht verschilt het hoe vaak de patiënt terug moet komen. Gemiddeld is het aantal behandelingen 6-7, maar chronische aandoeningen hebben gewoonlijk meer behandelingen nodig.

Het succes van deze methode schuilt in het gecombineerde effect ervan. Serum en rode bloedlichaampjes die van de haarvaten in het weke bindweefsel komen, veroorzaken daar een immuunreactie.
Het ontgiftingsmechanisme wordt gestimuleerd, waaronder activering van het lymfesysteem en de bloedsomloop. Waardoor betere doorstroming van de energie via de meridianen. Tevens zal plaatselijke verzuring, vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, oplossen.

Men dient voor de behandeling een badlaken of een grote handdoek mee te brengen.

     
de schraper (bao yü )
   


tarieven
Helmond
intake en eerste
behandeling
ongeveer 1,5 uur
€.40,--
vervolg
behandeling
ongeveer 50 minuten
€.28,--